Skip to main content

Beursstand ontwerpen

Beursstands zijn een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Ze helpen je om je producten, diensten of merk te promoten. Je moet ervoor zorgen dat je het beste ontwerp voor jouw beursstand hebt, zodat mensen onthouden wat je te zeggen had wanneer ze het evenement verlaten. Als je stand er goed uit ziet en hij is goed ontworpen dan zal het meer aandacht trekken dan degenen die er niet goed uitzien of slecht ontworpen zijn.

Wil je graag je beursstand laten ontwerpen bij Simba Service?

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Maken van beursstanden

Wat is een beursstand?

Een beursstand is een tijdelijke structuur die wordt gebruikt om producten of diensten tentoon te stellen. Beursstands worden vaak gebouwd van lichte materialen zoals vinyl, plastic en aluminium. Zij kunnen snel en gemakkelijk worden aangepast, met weinig of geen opbouwtijd.

Wat is de beste manier om een beursstand te ontwerpen?

Het eerste waar je bij het maken van je stand rekening mee moet houden tijdens het ontwerpen van je beursstand, is hoe je de kleuren en het logo van jouw merk het best kunt integreren. Als je bijvoorbeeld auto’s verkoopt, is het waarschijnlijk dat de kleur rood een van de meest prominente elementen op je voertuig is. Daarom zou het logisch zijn om diezelfde tint te gebruiken in het ontwerp van je stand. Dit zal de deelnemers helpen je te associëren met hun herinnering aan het rijden achter die auto die hen op de snelweg voorbij raast (en die hopelijk vol herinneringen aan vreugde zit).

Als je een sterke visuele identiteit hebt zoals Nike of Apple, kan het opnemen van hun logo’s in je ontwerp ook effectief zijn omdat ze zo herkenbaar zijn, zelfs zonder woorden erbij (voor het geval iemand nog nooit van een van beide bedrijven heeft gehoord). In feite denken veel mensen meteen “Whoa” als ze een Apple logo zien omdat ze weten waar het voor staat: eenvoud en elegantie in technologische producten!

Tot slot – en dat is misschien wel het belangrijkste – bedenk welk lettertype het beste aanspreekt voordat je er één kiest voor alle materialen die met deze specifieke campagne te maken hebben. Zelfs als alle andere aspecten perfect overeenkomen met de eerder genoemde, zoals kleurenschema’s die consistent zijn op verschillende kanalen/platforms, waaronder social media accounts/websites enzovoort, moeten deze dingen ook op elkaar afgestemd zijn op alle media waar mogelijk. Tenzij er dwingende redenen zijn om dat niet te doen, zoals het hebben van verschillende stemmen afhankelijk van het platformtype. 

Hoe ontwerp je een beursstand?

Het ontwerpen van een beursstand is een moeilijke taak. Je moet nadenken over wat het doel van je stand is, en hoe deze door de bezoekers zal worden gebruikt. Dit kan je helpen beslissen welke materialen het beste zijn voor je stand, en hoe groot of klein je hem wilt hebben.

Het is belangrijk te onthouden dat het ontwerp een impact kan hebben op je merkimago, dus ga niet zomaar in zee met het eerste idee dat in je opkomt! 

Wat is het doel van beursstands?

Beursstands zijn ontworpen om potentiële klanten aan te trekken en je producten en diensten onder de aandacht te brengen. Een goed ontworpen beursstand helpt je een relatie op te bouwen met je klanten, wat kan leiden tot toekomstige verkopen.

Het doel van een evenement zoals een beurs of conferentie is het genereren van nieuwe zakelijke relaties, dus het is cruciaal dat je deze kans optimaal benut door een aantrekkelijke stand te creëren die bezoekers zal verbazen. Je toegewijde team kan alle aspecten van het creëren van de juiste look voor je marktgebied behandelen. Van het kiezen van meubilair tot het coördineren van het hele ontwerpproces met grafische experts, die opvallende bewegwijzering voor jou creëren!

Beursstands zijn er in vele soorten en maten, maar in wezen dienen ze allemaal hetzelfde doel: informatie over je bedrijf of producten weergeven op een manier die de aandacht trekt van potentiële kopers.

Samengevat

Kortom, de beste beursstands zijn niet duur, ze zijn goed ontworpen. Als je een succesvolle beursstand wilt creëren, moet je vooruit plannen en nadenken over alle verschillende elementen van je stand. Het ontwerp is belangrijk, maar vergeet niet andere factoren zoals verlichting en geluidssystemen als die relevant zijn voor de jouwe! Wil jij jouw beursstand laten ontwerpen bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!