Skip to main content

Billboard ontwerpen

Een billboard ontwerpen is een goede manier om reclame te maken voor je bedrijf. Maar de meest succesvolle billboards hebben meer dan alleen goede reclameteksten. Ze hebben ook een goed ontwerp, positionering, verlichting en leesbaarheid.

Wil je graag je billboard laten ontwerpen bij Simba Service?

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Maken van billboards

De volgende lijst beschrijft vijf belangrijke elementen voor succesvolle billboard reclame:

Kleur

Kleur is een van de belangrijkste aspecten van je ontwerp. Het kan worden gebruikt om de identiteit van een merk uit te drukken of emotie op te roepen bij kijkers. De kleur keuzes die je maakt moeten passen bij je boodschap en doelgroep, dus concentreer je op het begrijpen hoe elke tint mensen anders beïnvloedt.

De kleurenleer leert ons dat verschillende combinaties van kleuren verschillende effecten hebben op kijkers. Bij het selecteren van kleuren voor je billboard ontwerp, rekening houden met hoe ze van invloed kunnen zijn geslacht, leeftijd en cultuur in aanvulling op de beoogde toon. Bijvoorbeeld: Rood wordt gezien als mannelijk in westerse culturen, maar vrouwelijk in China. Blauw wordt beschouwd als kalmerend, terwijl geel opwinding oproept. Paars wordt vaak geassocieerd met royalty, terwijl zwart macht en autoriteit vertegenwoordigt.

Logo

Een logo is een symbool dat je bedrijf vertegenwoordigt. Het moet gemakkelijk herkenbaar, uniek en consistent zijn in al je reclame-uitingen, inclusief reclameborden. Het ontwerp van je reclamebord moet eenvoudig en in één oogopslag te begrijpen zijn.

Een groot teken dat van een afstand kan worden gelezen

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het bij billboard design om het promoten van je bedrijf en ervoor zorgen dat het opvalt. Een groot bord dat van een afstand kan worden gelezen is de sleutel tot succes op dit gebied. Dit betekent dat je in staat moet zijn om het bord van een afstand te lezen en ervoor te zorgen dat het groot genoeg is voor mensen om duidelijk te zien. Bij het ontwerpen van deze borden zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden.

Maak het eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen

Om je bord zo effectief mogelijk te maken, moet je het eenvoudig houden.

  • Gebruik een eenvoudig ontwerp.
  • Zorg ervoor dat het logo duidelijk en gemakkelijk te lezen is.
  • Zorg ervoor dat de boodschap duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is door slechts één lettertype en kleurenschema te gebruiken (maximaal twee).

Er zijn veel factoren die gaan in het ontwerp van een billboard en we hebben een aantal van hen hier behandeld.

Wij willen je helpen met het ontwerpen van jouw billboard. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op en we helpen je graag!

Wil jij je billboard laten ontwerpen bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!