Skip to main content

Bookcovers maken

Een boekomslag is de eerste indruk van je boek en moet perfect zijn. Het moet kunnen weergeven wat er in het boek staat en een hint geven over het genre van het verhaal. In deze post vertellen we je alles wat je moet weten over het maken van een opvallend ontwerp! Wil je graag je bookcover laten ontwerpen bij Simba Service?

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Ontwerpen van bookcovers

Afbeeldingen

Afbeeldingen spelen een grote rol in boekomslagen, maar het zijn niet alleen decoratieve elementen. Ze vertellen ook het verhaal achter je boek en helpen lezers beslissen of het iets voor hen is of niet. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je omslag de juiste afbeeldingen bevat:

  • Gebruik alleen relevante afbeeldingen. Afbeeldingen die geen verband houden met de inhoud van een boek zullen potentiële lezers alleen maar verwarren over wat er in het boek staat. Bedenk hoe dit er vanuit hun perspectief uitziet, als je de afbeelding van iemand anders niet op je omslag zou willen, zet die dan ook niet op de jouwe!
  • Zorg ervoor dat je afbeeldingen een hoge resolutie hebben. Je wilt dat lezers elk detail van het landschap of het personage op hun scherm kunnen zien, zonder pixelige randen of wazige lijnen tussen kleuren als ze door elk kader bewegen. Dit betekent niet alleen ervoor zorgen dat alles is verscherpt voordat het online gaat, maar ook rekening houden met wanneer gebruikers deze afbeeldingen voor het eerst tegenkomen. Tijdens het zoeken in zoekresultaten of het doorbladeren van genres die specifiek verband houden met die van jou. Als er geen andere visuele aanwijzingen zijn die hen vertellen dat iets hier ook relevant zou kunnen zijn!

Kleuren op je bookcover

Kleur is een krachtig instrument waarmee je veel verschillende dingen kunt overbrengen. Het gebruik van kleur in het ontwerp van je boekomslag helpt de toon van je verhaal te zetten. Dit helpt de lezer ook direct te herkennen in welk genre je schrijft, en of het een kinderboek of een memoires is.

Kleur helpt bij het bepalen van:

  • De sfeer van je verhaal
  • Het thema van je verhaal (als dat er is)
  • De setting van je verhaal

Boekomslag ontwerp is een kunst

Een bookcover ontwerpen is een kunst, en de omslag is het eerste wat potentiële lezers zien. Je moet ervoor zorgen dat je boekomslag de essentie weergeeft van wat erin staat.

Het belangrijkste om te onthouden bij het ontwerpen van een boekomslag is dat het alle aspecten van het verhaal moet weerspiegelen, van genre tot toon. Denk dus aan je doelgroep, wie ze zijn en wat ze verwachten van dit type boek. Bedenk ook hoe je wilt dat je publiek zich voelt als het naar je werk kijkt, bijvoorbeeld: als je een thriller roman schrijft met actiegerichte personages, dan is een zeer eenvoudige typografie misschien het meest geschikt.

Het ontwerpen van boekomslagen is een kunst. Dit vereist creativiteit en fantasie, maar ook inzicht in hoe verschillende elementen in harmonie samenwerken. Een goed boekomslag ontwerp gaat niet alleen over de visuele impact. Het moet ook functioneel zijn door lezers te helpen je boek snel en gemakkelijk te identificeren. In de wereld van vandaag waar er duizenden en duizenden boeken te koop zijn online of in de winkel, moet je je onderscheiden van de massa om de aandacht te trekken.

 

Wil jij je bookcover laten ontwerpen bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!