Skip to main content

Brochure maken

Het maken van een brochure is een belangrijk onderdeel van je bedrijf of merk. Het is wat mensen te zien krijgen als ze bij je aankloppen voor informatie, dus het moet aantrekkelijk en professioneel zijn. Het ontwerp moet de aandacht van de lezers trekken en de informatie die ze nodig hebben op een begrijpelijke manier overbrengen. Hieronder volgen enkele tips voor het maken van een geweldig brochure ontwerp:

Wil je graag je brochure laten maken bij Simba Service?

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Maken van brochures

Hou je doelgroep in gedachten

Vergeet niet dat je een brochure ontwerpt voor je publiek. Een goede manier om dit te doen is door marktonderzoek te doen naar de mensen die de brochure zullen lezen. Dit kan je helpen hun behoeften, wensen en voorkeuren te begrijpen. Zo kan je iets maken dat hen rechtstreeks aanspreekt.

Maak een ontwerp

  • Gebruik een rastersysteem

Een raster is een reeks kolommen die fungeren als onzichtbare richtlijnen voor de rest van je ontwerp. Het is als een onzichtbaar raamwerk, dat helpt om alles uitgelijnd en in balans te houden. Het raster wordt gebruikt om marges, kolombreedtes en basislijnrasters te definiëren. Allemaal om ervoor te zorgen dat tekst en afbeeldingen gelijkmatig verdeeld zijn.

  • Kies een gemakkelijk leesbaar lettertype

Het belangrijkste bij het kiezen van lettertypes is dat ze leesbaar zijn! Zorg ervoor dat er niet te veel verschillende stijlen door elkaar staan op één pagina, houd het simpel! Je kan meer dan één lettertype gebruiken als je wil, maar zorg ervoor dat ze allemaal goed bij elkaar passen. Zorg er ook voor dat je niet overdrijft met de grootte. Alles boven de 24pts wordt moeilijk voor mensen met een slecht gezichtsvermogen of oudere mensen die het zouden kunnen lezen.

Kies je kleurenschema

Het kiezen van een kleurenschema dat past bij het merk van je bedrijf is het belangrijkste element van elke marketingcampagne. Als de kleuren die je kiest niet bij je merk passen, kunnen mensen zich niet verbonden voelen met wat je probeert te zeggen.

Ontwerp met witte ruimte in gedachten

  • Witruimte is een vormgevingselement.

 

  • Witruimte kan de leesbaarheid van je brochure ten goede komen.

 

  • Je moet witruimte gebruiken om secties in je brochure op te splitsen. Dit helpt de lezer bij te houden wat hij gelezen heeft en waar hij zich bevindt in de ontwerp flow. Dit is vooral belangrijk als je complexe inhoud of illustraties hebt die veel aandacht vragen.

 

  • Omdat witruimte de aandacht vestigt op zichzelf als een leeg gebied op de pagina, kan het gebruik ervan als onderdeel van je algemene ontwerp helpen om je brochure te onderscheiden van andere bedrijven. 

 

Een brochure ontwerp is belangrijk voor je bedrijf of merk

Het ontwerp van een brochure is belangrijk voor je bedrijf of merk. Als mensen je brochure bekijken, zullen ze waarschijnlijk op basis van wat ze zien beslissen of ze bij je willen kopen of niet. Je brochure is een van de meest kritische marketinginstrumenten die je als bedrijf hebt. Het is dus belangrijk dat het ontwerp past bij wat je verkoopt en bij wie je het verkoopt.

  • Het ontwerp van je brochure moet consistent zijn met je merk. Als iemand je logo ziet en vervolgens iets oppakt met dat logo erop, moeten ze een idee hebben van wat voor product of dienst erin zit voordat ze het openen!
  • Het moet opvallend zijn. De beste manier voor mensen om iets op te merken is als er veel contrast is tussen de elementen op de pagina. Dit kan betekenen dat er heldere kleuren tegen een donkere achtergrond worden gebruikt of andersom, maar wat het beste werkt zal zeker de aandacht trekken!

Maak iets geweldigs

Je hebt de basis van het ontwerp onder de knie, nu is het tijd om iets geweldigs te gaan maken! Er zijn veel bronnen om je op weg te helpen, maar we hopen dat dit artikel je wat inzicht heeft gegeven in wat een goed brochure ontwerp is. Vergeet niet je publiek in gedachten te houden en verstandig gebruik te maken van witruimte. Je kunt ook inspiratie opdoen bij andere brochures of websites. Zorg er alleen wel voor dat ze dezelfde doelen of doelgroepen hebben als de jouwe! 

Wil jij jouw brochure laten ontwerpen bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!