Skip to main content

Menu's maken

Als je een bedrijfseigenaar bent, weet je dat elk aspect van je bedrijf moet worden ontworpen. Dit omvat ook de menu’s of prijslijsten van je bedrijf. Als je wil dat je merk er professioneel uitziet en gedenkwaardig is, dan moeten deze zaken goed gepland en uitgevoerd worden door professionals met ervaring. Laat daarom je design van je menu’s maken bij Simba Service!

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Ontwerpen van menu's

Menuborden

Het design van een menu moet goed doordacht, leesbaar en gemakkelijk bij te werken zijn. Ze moeten duurzaam, veilig en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Menuborden moeten worden gemaakt van een sterk materiaal dat vele jaren meegaat. De meest gebruikte materialen voor menuborden zijn: acryl, gegolfd plastic en breukvast glas of acrylplaat. Acryl is de aangewezen keus omdat het niet zoals andere materialen barst wanneer hard genoeg geraakt door de hand of de voet van een klant. 

Prijslijsten

Prijslijsten zijn een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Ze kunnen worden gebruikt om je bedrijf te promoten en de waarde van je producten of diensten aan te tonen. Ook worden ze gebruikt om te laten zien wat je aanbiedt en de prijzen voor elk artikel. Een goede prijslijst helpt klanten de voordelen te begrijpen van het kopen bij jou in plaats van bij een concurrent.

Belettering en logo’s in het design van je menu

Jouw restaurant, bar of café moet een consistent merk hebben. Je logo moet op afstand gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn, of het nu op je menu’s of in advertenties staat. Je kunt ook hetzelfde lettertype gebruiken voor al je marketingmateriaal en bewegwijzering.

  • Menu’s: Onze menu-ontwerpen omvatten maar zijn niet beperkt tot belettering, logo’s en afbeeldingen.
  • Borden: Een geweldige manier om reclame te maken voor het aanbod in je zaak is het gebruik van buitenborden – banners, borden of sandwichborden voor de voordeur zijn allemaal effectieve manieren om nieuwe klanten aan te trekken en je merkidentiteit te versterken voor bestaande klanten.
  • Banners: Banners zijn fantastisch voor evenementen zoals bruiloften omdat ze een thema kunnen creëren gedurende de dag zonder veel impact te hebben op hoe mensen met elkaar omgaan tijdens het evenement zelf (in tegenstelling tot sommige andere vormen van decoratie). Bij het opzetten van een spandoek op een evenementenlocatie is het belangrijk dat je rekening houdt met de beschikbare ruimte, zodat alles er perfect uitgebalanceerd uitziet – als er niet genoeg ruimte is, hebben we een andere optie nodig! Enkele voorbeelden

Branding

Branding is een belangrijk onderdeel van je bedrijf dat niet over het hoofd mag worden gezien. Het omvat een logo, naam, kleurenschema en lettertypes. Je branding moet uniek en herkenbaar zijn omdat het je bedrijf onderscheidt van andere in de omgeving.

Branding kan worden toegepast op menu’s en prijslijsten door verschillende lettertypes of kleuren te gebruiken voor verschillende onderdelen of items op het menu. Bijvoorbeeld een groene achtergrond voor voorgerechten en rood voor hoofdgerechten zou ze meer doen opvallen dan wanneer ze allemaal hetzelfde kleurenschema hebben. Dit helpt klanten te herkennen welk gedeelte van het menu zij lezen zonder eerst alles te moeten doorzoeken!

Wij kunnen het perfecte menubord of de perfecte prijslijst voor je restaurant, café of afhaalrestaurant ontwerpen. Als je op zoek bent naar een update van je branding en een frisse uitstraling voor je bedrijf, dan kunnen wij je daar ook mee helpen. We hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en weten dus wat het beste werkt als het gaat om het creëren van een geweldig uitziend ontwerp.

 

Wil jij je menu laten ontwerpen bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!