Skip to main content

Flyer ontwerpen

Het ontwerpen van een flyer is een kunstvorm. Het is niet genoeg om gewoon de woorden, afbeeldingen en kleuren die je wilt gebruiken samen te stellen. Je moet bedenken hoe alles er op de pagina uit zal zien, en of het de aandacht van je potentiële klanten zal trekken. Maar maak je geen zorgen! We hebben enkele tips om een geweldig flyer ontwerp te maken dat de aandacht trekt zonder te druk of overweldigend over te komen.

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Wat is belangrijk bij het ontwerpen van een flyer?

Maak indruk met je flyer

Je flyer moet opvallen in de menigte. Hij moet in het oog springen, en je wilt dat mensen hem opmerken, ook al kijken ze er maar even naar als ze langs je tafel lopen. Je kunt dit doen met heldere kleuren en sterke contrasten tussen tekst en achtergrond, of met een achtergrond met een patroon dat hun aandacht trekt.

Als je op zoek bent naar meer inspiratie, kijk dan wat andere bedrijven met hun flyers hebben gedaan. Kijk naar de voorbeelden op Pinterest of Instagram waar mensen foto’s delen van hun eigen flyers en advertenties. Ze laten je verschillende stijlen, formaten en lettertypes zien die ze eerder met succes hebben gebruikt!

Laat het ontwerp van je flyer opvallen

  • Gebruik een opvallende, opvallende kleur om je flyer echt te laten opvallen. Je wilt dat mensen het opmerken zodra ze het zien, dus wees niet bang om te gaan met iets helder of kleurrijk.
  • Zorg ervoor dat je lettertype goed leesbaar is. Dit is vooral belangrijk als je flyers ontwerpt die bedoeld zijn om te worden gelezen door kinderen of oudere volwassenen die moeite hebben met helder zien. Zorg ervoor dat je grote letters en veel ruimte tussen de regels gebruikt. Zorg dat je woorden niet te dicht op elkaar staan of moeilijk te volgen zijn voor de ogen van de lezer.

Hou het simpel

  • Hou het simpel.
  • Gebruik korte, eenvoudige zinnen en paragrafen.
  • Zorg ervoor dat de tekst gemakkelijk te lezen en te begrijpen is, vooral als je publiek geen tijd heeft om de tekst grondig te lezen.

Contactgegevens

Contactinformatie is een must-have op alle flyers. Maar het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat de contactgegevens gemakkelijk te vinden en duidelijk zijn, zodat je klanten je kunnen vinden. De informatie moet ook consistent zijn in al je marketingmateriaal, inclusief ander drukwerk zoals visitekaartjes en brochures.

De beste plaats voor je contactgegevens is bovenaan of onderaan de flyer, die beide goed zichtbaar zijn wanneer je ze in de hand houdt terwijl je ze doorneemt. Als je eerst een telefoonnummer of e-mailadres hebt, kijken mensen daar misschien eerst voordat ze een tekst lezen. Als je andere info zoals openingstijden of locatie daarboven hebt, dan krijgen die items misschien meer aandacht dan wanneer ze verder naar beneden op pagina 1 staan.

Om effectief te zijn, moet een flyer goed ontworpen zijn.

Effectieve flyers zijn ontworpen om zich te onderscheiden van de massa, en ze kunnen een effectief marketinginstrument zijn. De beste manier om ervoor te zorgen dat je flyer opvalt is om ervoor te zorgen dat het is opvallend en gemakkelijk te lezen. Flyers moeten worden ontworpen met een specifiek publiek in het achterhoofd. En enkele van de belangrijkste aspecten van het ontwerpen van een flyer zijn ervoor te zorgen dat het een pakkende titel of kop heeft. Met behulp van de juiste kleurenpalet, het kiezen van de juiste letterstijl die past bij je algemene branding esthetiek, en het schrijven van nuttige inhoud die lezers zal verleiden tot het nemen van actie.

Om effectief te zijn, moet een flyer goed ontworpen zijn. Laat daarom je flyer ontwerpen bij Simba Service! Neem hier contact met ons op.