Skip to main content

Folder laten maken

Folders zijn een geweldige manier om je boodschap over te brengen. Je kan ze gebruiken om uit te delen als promotiemateriaal. Of om mensen te informeren over een bepaald onderwerp of evenement dat je wilt promoten.

Wil je graag je folder laten ontwerpen bij Simba Service?

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Ontwerpen van folders

Folders zijn ook een geweldige manier om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in je bedrijf. Updates, tips, trends,… Handig om aan de hand van een folder deze aan je doelgroep mee te delen.

Folders zijn een geweldige manier om je boodschap over te brengen. 

Je kan ze gebruiken om uit te delen als promotiemateriaal. Of om mensen te informeren over een bepaald onderwerp of evenement dat je wilt promoten.

Folders worden ook gebruikt voor het doorgeven van informatie over nieuwe producten of diensten die je aanbiedt op een evenement. 

Het ontwerpen van een folder is geen gemakkelijke taak. 

Het kan behoorlijk verwarrend zijn als je geen ervaring hebt op dit gebied. Er zijn verschillende manieren om informatie op folders te presenteren. Maar er zijn enkele universele regels die gelden voor alle soorten folder ontwerpen die we hieronder hebben opgesomd!

  • Bij het ontwerpen is het belangrijk om alle verschillende opties in overweging te nemen bij het beslissen hoe je de tekst en afbeeldingen wilt opmaken.

 

  • Het is ook belangrijk om niet alleen na te denken over hoe elke pagina er afzonderlijk uitziet, maar ook hoe ze als geheel samenwerken.

 

Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een folder?

Gebruik kleuren die elkaar aanvullen en niet met elkaar botsen. Zo kunnen mensen de inhoud gemakkelijker lezen als ze er van veraf naar kijken, zonder te worden afgeleid door concurrerende kleuren om hen heen. Waardoor hun ogen moe worden na het lezen van slechts één alinea of zin op dit vel papier/karton (of welk oppervlak dan ook).

Een goed ontwerp moet zowel aantrekkelijk als functioneel zijn. Je wilt dat mensen je inhoud lezen en waarderen, maar er ook met plezier naar kijken in hun vrije tijd. Als de kleuren elkaar niet aanvullen, zullen ze met elkaar botsen wanneer ze samen op één vel papier/karton worden bekeken.

Wanneer dit gebeurt, zullen lezers zich moeilijk kunnen concentreren op het lezen omdat ze worden afgeleid door concurrerende kleuren om hen heen. Hierdoor worden hun ogen moe na het lezen van slechts één alinea of zin op dit vel papier/karton.

Zorg er bij het ontwerpen van je folder voor dat je het juiste lettertype kiest. Wil je dat het er stijlvol en chic uitziet, kies dan voor een mooi schreeflettertype zoals Garamond of Times New Roman. Liever iets dat er traditioneler en formeler uitziet, ga dan voor iets als Century Gothic of Calibri (hoewel dit niet alleen goede keuzes zijn als ze passen bij wat wordt gepromoot).

 

Wil jij je folder laten ontwerpen bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!