Skip to main content

Magazine laten ontwerpen

Een tijdschrift is een geweldige manier om reclame te maken, als het tenminste goed ontworpen is.

Wil je graag je magazine design laten ontwerpen bij Simba Service?

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Maken van magazines

Magazine design

De omslag is het eerste wat mensen zien als ze een tijdschrift oppakken, dus het is belangrijk dat het ontwerp hun aandacht trekt. Een rommelige cover zal hen echter alleen maar afschrikken. De beste omslagen zijn opvallend maar niet te druk. Ze hebben net genoeg tekst om de lezer te trekken en meer te willen lezen. Je moet ook nadenken over de samenhang met de rest van je tijdschrift . Als elk nummer zijn eigen unieke look heeft, is de kans groot dat het niet aanvoelt als onderdeel van een samenhangend geheel. Een goede vuistregel is dat als je een deel op je eigen website niet kunt lezen zonder het eerst te vergroten, je moet overwegen het lettertype ook voor drukwerk te vergroten.

Koppen en afbeeldingen

Koppen en afbeeldingen zijn de belangrijkste elementen bij het design van een tijdschrift, vooral als het erom gaat lezers aan te trekken. Ze moeten vet zijn en zich onderscheiden van de rest van de tekst, zodat de lezers onmiddellijk kunnen zien welke informatie het belangrijkst is.

Afbeeldingen moeten ook inhoud van hoge kwaliteit hebben die relevant is voor het artikel dat ze vergezellen. Als je niet zeker weet of iets past bij het thema van je tijdschrift, aarzel dan niet om anderen om feedback te vragen!

Lettertypes, kleuren en afbeeldingen

Voor een effectief design is het belangrijk om lettertypes te gebruiken die gemakkelijk te lezen zijn. Belangrijk is dat ze consistent zijn in het hele tijdschrift en passen bij het onderwerp van de artikelen. Het laatste waar je aan moet denken is of een lettertype wel of niet bij je merk past.

Consistente lay-out

Een consistente lay-out is een van de belangrijkste elementen bij het design van tijdschriften. Het schept een gevoel van orde en helpt lezers door je tijdschrift te navigeren. Dit maakt het ook gemakkelijker voor je lezers om te vinden wat ze zoeken, omdat het hen helpt bepaalde secties of secties met vergelijkbare inhoud te herkennen.

Om een consistente lay-out te creëren, gebruik je typografie, foto’s, illustraties en afbeeldingen consistent in je publicatie. Dit kan betrekking hebben op de lettertypen die worden gebruikt in koppen en koppen, maar ook op de plaats waar je foto’s of illustraties weergeeft .

 

De sleutel tot het design van een tijdschrift omslag is consistentie. In het hele tijdschrift moeten dezelfde lettertypes, kleuren en afbeeldingen worden gebruikt. Hierdoor raken lezers niet in de war over welke sectie ze lezen of bladeren ze snel door de pagina’s op zoek naar iets specifieks.

Wil jij je magazine laten ontwerpen bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!