Skip to main content

Typografieën laten ontwerpen

Typografie is een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Het bepaalt de sfeer van je site en kan je helpen bij de communicatie met je klanten. Typologie is ook heel belangrijk bij het ontwerpen van websites, omdat er zoveel verschillende soorten websites zijn en elk daarvan zijn eigen unieke lettertype heeft.

Wil je graag je typografie laten ontwerpen bij Simba Service?

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Ontwerpen van je typografieën

In dit hoofdstuk bespreken we enkele tips voor het kiezen van webfonts, waarna we bekijken hoe je ze effectief kunt gebruiken door een mockup te maken voor de website van een denkbeeldig e-commerce bedrijf.

Typografie is een belangrijk ontwerpelement.

Typografie is het belangrijkste ontwerpelement. Het is ook het meest over het hoofd gezien door ontwerpers en klanten. Als je verantwoordelijk bent voor het ontwerpen van een website of een ander type digitaal marketingmateriaal, is het belangrijk om de tijd te nemen om echt te begrijpen hoe typografie werkt. Hoe je gekozen lettertype en tekstopmaak je inhoud en merkidentiteit zullen beïnvloeden.

Het kan verleidelijk zijn om je eerst te concentreren op het algemene ontwerp, maar vergeet niet: typografie is wat lezers lezen! Daarom is het belangrijk om dit goed te doen voordat je overgaat tot andere elementen zoals kleur of beeldmateriaal.

Typografische keuze bepaalt de sfeer.

De stemming en toon van een lettertype kunnen worden gebruikt om gevoelens en boodschappen over te brengen. Als je wilt dat je boodschap vrolijk overkomt, kan je een uitbundig schreeflettertype als Baskerville of Bodoni gebruiken. Of misschien wil je liever iets mannelijks? Probeer Times New Roman, een klassiek schreefloos lettertype dat al bestaat sinds het begin van de 20e eeuw (en nog steeds populair is).

Sans-serif lettertypes zijn de beste typografische keuzes voor webdesign.

Paragraaf: Sans-serif fonts zijn de beste typografische keuzes voor webdesign.

Schreefloze lettertypes zijn de beste keuze voor webdesign vanwege hun leesbaarheid. Ze zijn gemakkelijk te lezen op het scherm en gemakkelijk te lezen in kleine formaten. Als je wil dat de tekst van je website makkelijk scanbaar is voor de robots van zoekmachines, zodat zij deze goed kunnen indexeren, zijn schreefloze lettertypes ook een ideale keuze. Omdat ze leesbaarder zijn dan schreefletters als het gaat om het scannen of doorbladeren van grote hoeveelheden tekst (wat zoekmachines doen).

Zorg voor voldoende ruimte tussen tekstregels en letters.

  • Creëer voldoende ruimte tussen regels tekst en letters.
  • Zorg ervoor dat de ruimte in de tekst consistent is.
  • Plaats je woorden zo dat het voelt alsof je iets meer doordacht leest dan een boodschappenlijstje.

Typografie wordt gebruikt om gevoel over te brengen in design.

Typografie kan worden gebruikt om een boodschap of een emotie over te brengen. Het brengt emotie over via grootte, kleur en stijl.

De stemming van een lettertype wordt overgebracht door de ontwerpelementen:

  • Gewicht (boldness), dat bepaalt hoe dik of dun de strepen zijn getekend;
  • Breedte (verkort of uitgebreid), die de ruimte tussen de letters bepaalt; en
  • Stijl (romein, cursief en schuin).

 

Typografie is een belangrijk ontwerpelement waarmee emotie kan worden overgebracht. Typografische keuzes bepalen de sfeer, dus denk goed na over je lettertype selectie. Houd rekening met de context en de locatie van een tekst voordat je een lettertype kiest. Zorg voor voldoende ruimte tussen tekstregels en letters. Houd je lettergrootte leesbaar op mobiele apparaten. Laat je typografie nu ontwerpen bij Simba Service!Wil jij je typografieën laten maken bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!