Skip to main content

Uitnodiging maken

Een uitnodiging maken? Klink misschien makkelijk, maar er komt heel wat bij kijken. Wil je een originele uitnodiging? Laat dan zeker je uitnodiging maken bij Simba Service. We houden met verschillende elementen rekening zodat we een uitnodiging ontwerpen die helemaal bij je evenement horen.

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Wat is belangrijk bij het maken van een uitnodiging?

Thema van het evenement

Hoewel het thema van je evenement veel aspecten van je uitnodiging bepaalt, bepaalt het niet noodzakelijkerwijs wat er op je uitnodiging moet staan. Als je bijvoorbeeld een formele bruiloft in een kasteel hebt en ervoor wilt zorgen dat mensen zich netjes kleden, kun je waarschijnlijk beter geen felroze uitnodigingen met cartooneske dieren erop sturen. 

De uitnodiging moet de toon of het gevoel weergeven dat je wilt dat de gasten hebben als ze hem ontvangen – maar beperk uzelf tegelijkertijd niet te veel. Dat kan door een elegant lettertype te kiezen dat gemakkelijk te lezen is, maar ook meer ontspannen aanvoelt dan zakelijk. Het ontwerp moet ook consistent zijn in al het communicatiemateriaal (zoals save-the-dates), zodat alles eruitziet alsof het bij elkaar hoort en je bedrijf of organisatie goed weergeeft.

Bedrijfslogo en naam

Je logo en/of naam zijn belangrijk. Neem ze op! Vergeet ook niet de naam van het evenement in hoofdletters te zetten. De reden hiervoor is dat het veel gemakkelijker te lezen is dan allemaal kleine letters, vooral als ze klein zijn.

De plaats waar het evenement plaatsvindt

Als je een formele uitnodiging schrijft, is het belangrijk om de locatie van het evenement in je uitnodiging op te nemen. Als je niet vermeldt waar het evenement wordt gehouden, weten mensen niet waar ze heen moeten en komen ze misschien niet.

RSVP datum en telefoonnummer

  • Vermeld een datum en tijd waarop mensen kunnen reageren.
  • Vermeld je telefoonnummer voor het geval ze vragen hebben. Dit kan vooral nuttig zijn als je een groot evenement plant, want het is gemakkelijk voor mensen om verward of verloren te raken als er honderden andere feestgangers rondlopen.
  • Als je het jezelf gemakkelijker wilt maken, voeg dan een link toe naar een online RSVP-formulier dat de gasten van tevoren kunnen invullen.

Mis de belangrijkste elementen niet

De uitnodiging is het eerste wat de gasten zien, dus het is belangrijk dat het ontwerp van je uitnodiging het thema van je evenement weerspiegelt. Heb je bijvoorbeeld een gala, overweeg dan om een anders traditionele uitnodiging wat glamoureuzer te maken met gouden letters of een elegant lettertype.

Als je je uitnodigingen nog persoonlijker wilt maken, kan je overwegen namen van belangrijke personen op te nemen in het ontwerp van de uitnodiging: “Meneer en mevrouw”, “Dr. X”, enz. Wees niet bang om bijnamen te gebruiken als je een uitnodiging wilt personaliseren: “The Smiths” in plaats van gewoon “Smith”. Het is altijd leuk als gasten het gevoel hebben dat ze een persoonlijke uitnodiging krijgen!

Een andere goede manier om ervoor te zorgen dat gasten weten waar ze naartoe gaan, is door alle relevante informatie op de achterkant van de uitnodiging te zetten (of nog beter op een apart kaartje!).

Juiste toon en juiste informatie

De uitnodigingen zijn de eerste indruk van je evenement, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ontwerp de juiste toon aanslaat en alle nodige informatie overbrengt. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat niet iedereen toegang heeft tot digitale uitnodigingen. Dus zorg ervoor dat er opties beschikbaar zijn voor degenen die geen gebruik willen maken van e-mail of sociale media platforms.

Wil jij je uitnodiging laten ontwerpen bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!