Skip to main content

Business Cards

Een goed ontworpen visitekaartje is de eerste stap om een goede indruk te maken op je potentiële klanten. Het moet de waarden, de stijl en de persoonlijkheid van je bedrijf weerspiegelen. De beste manier om ervoor te zorgen dat het een optimale impact zal hebben, is om een ontwerp professional te kiezen.

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Waarom is het ontwerpen van een visitekaartje belangrijk?

Je visitekaartje is het eerste wat mensen zien, dus het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Het is ook de meest gebruikelijke manier waarop mensen met jou en je bedrijf in contact komen.

Een goed ontworpen visitekaartje laat zien dat je de tijd hebt genomen om iets te maken dat er goed uitziet. Visitekaartjes zijn niet alleen een handig hulpmiddel bij het netwerken; ze zijn ook een kans voor zelfexpressie. Je kunt je persoonlijke interesses of waarden laten zien bij het ontwerpen van je visitekaartje, dat weergeeft wie je bent.

Een visitekaartje is het eerste element van je visuele identiteit. 

Een visitekaartje is het eerste element van je visuele identiteit dat je, persoonlijk of per post, aan potentiële klanten aanbied. Het zal je lange tijd vergezellen en moet worden ontworpen om jou en je bedrijf zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Het ontwerp moet jouw waarden, stijl en persoonlijkheid weerspiegelen.

De volgende tips helpen je om een indrukwekkend beeld voor uzelf te creëren:

  • Gebruik papier van hoge kwaliteit dat het imago van je bedrijf weerspiegelt. Als het daarvoor niet duur genoeg is, gebruik dan gerecycled papier of probeer iets anders. Gebruik in ieder geval geen goedkope materialen!
  • Gebruik lettertypes die gemakkelijk te lezen zijn en een unieke stijl hebben (serif of sans serif). Gebruik geen Comic Sans, dat ziet er kinderachtig uit! Je kunt online prachtige lettertypes vinden bij Adobe Typekit of Google Fonts; Font Squirrel heeft ook een aantal geweldige opties die gratis beschikbaar zijn onder Creative Commons licenties (en zelfs commerciële licenties indien nodig).

Waar moet je op letten bij het ontwerpen van je visitekaartje?

Als je iemand een visitekaartje geeft, wil je dat het gedenkwaardig is. Hoewel er geen standaardoplossing bestaat voor het ontwerpen van je eigen visitekaartjes, zijn hier enkele zaken die je in overweging moet nemen bij het ontwerpen van je eigen visitekaartje:

  • Zorg ervoor dat je informatie gemakkelijk te lezen is. Het is belangrijk dat mensen de naam en contactgegevens op je kaartje snel en gemakkelijk kunnen lezen, zodat ze zich kunnen herinneren wie je bent als ze het later weer tegenkomen. Gebruik een goed leesbaar lettertype (schreef en schreefloos werken goed) en houd extra details in kleine letters of zet ze op de achterkant van de kaart in plaats van de voorkant vol te proppen met te veel feiten of citaten.
  • Houd het eenvoudig, maar toch gedurfd – je persoonlijkheid moet doorschijnen zonder af te leiden van wat belangrijk is: wie je bent en hoe mensen met je in contact kunnen komen!

Het ontwerp van je visitekaartje is de eerste indruk die we maken op onze gesprekspartners. 

Het ontwerp van het visitekaartje is de eerste indruk die we maken op onze gesprekspartners. Het moet dus netjes zijn, maar ook representatief voor onze persoonlijkheid en ons bedrijf. De kaartjes zijn persoonlijk, dus is het belangrijk dat ze ons als persoon weerspiegelen: wat we doen voor de kost, hoe we onze vrije tijd doorbrengen, en hoe we onszelf graag beschrijven.

Een goed visitekaartje moet er netjes en professioneel uitzien, maar het moet ook iets zeggen over wie je bent als persoon en hoe je wilt dat mensen je bedrijf of jezelf zien. Het is volkomen aanvaardbaar (en vaak wenselijk) voor de meeste bedrijven om niet alleen hun logo op hun kaartjes te gebruiken, maar ook andere elementen op te nemen die helpen hun verhaal te vertellen, zoals foto’s of tekst die hun productlijn of aangeboden diensten beschrijven, naast contactinformatie zoals naam, telefoonnummer, e-mailadres, webadres, sociale media-handvatten, enz.

 

Een visitekaartje is een belangrijk instrument voor je bedrijf en moet goed ontworpen zijn. Het ontwerpen van je visitekaartje moet weerspiegelen wie je bent en wat je doet. Werk daarom samen met Simba Service, en wij zorgen voor een onvergetelijk visitekaartje!

Neem hier contact met ons op.