Skip to main content

Welke programma’s te gebruiken bij het designen?

Welke programma’s te gebruiken bij het designen? Er zijn verschillende programma’s om mee aan het werk te gaan bij het designen.

We weten allemaal wat photoshoppen, wilt zeggen, maar wat is nu het verschil met Illustrator Indesign en XD?

Het voor de hand liggende verschil is dat Photoshop werkt met raster-afbeeldingen, terwijl Illustrator, Indesign en XD enkel met vectorbestanden werken. Illustrator is een zeer sterk programma om logo’s te ontwerpen, omdat de content makkelijk geschaald kan worden, zonder verlies van kwaliteit. 

Dit wil zeggen dat hoe groot of hoe klein de afbeelding ook is, hij er steeds zelf zal uitzien. 

De mogelijke toepassingen van je vectordesigns zijn met andere woorden eindeloos. Indesign daarentegen gebruiken we voornamelijk voor het maken van pagina layouts of voor het ontwerpen van catalogi.

Hoewel Indesign een gelijkaardige werking heeft als illustrator, merk je dat doel van het programma elders ligt. 

Tot slot hebben we nog Adobe XD. Dit programma gebruiken we in eerste instantie om tools aan te maken voor de gebruikerservaring en de interactie weer te geven… en uiteraard te verbeteren. 

Het sterke aan Adobe XD is dat je een realtime preview kan zien van hoe iets op een bepaald toestel zal uitzien. Heb je hierover nog vragen? Wil je meer tips en tricks over design? Lees dan zeker onze blog.

Wil je graag meer tips? Abonneer je dan zeker op ons Youtube kanaal. We geven nog verschillende tips bij het ontwerpen van je logo, visitekaartje of hoe je een advertentie effectief maakt. Deze zijn handig voor wanneer je wil starten met ontwerpen of als je meer informatie wilt.

Heb je nog enkele vragen? Neem gerust contact met ons op!

Contacteer ons hier!