Skip to main content

Instagram stories bieden een hele waaier aan opportuniteiten aan voor je onderneming. 24 uur lang is de content die je deelt op je stories zichtbaar voor je volgers. Het delen van foto’s en video’s op je Instagram stories zorgen voor interactie tussen je merk en je volgers.

Er zijn heel wat leuke manieren om interactie te creëren via je stories. Graag delen we onze favoriete manieren met jou mee.

8 leuke ideeën voor je Instagram stories

1. Beantwoord de vragen van je volgers

Geef je doelpubliek de mogelijkheid om vragen te stellen in verband met je merk en je activiteiten. Door in gesprek te treden met je volgers zorg je voor interactie. Door te antwoorden op je volgers hun vragen hebben deze ook het gevoel dat ze in contact staan met een persoon en niet met een bedrijf.

Maak je Instagram stories altijd zo persoonlijk mogelijk. Het is altijd leuk als je op het einde van de rit de meest relevante en tofste vragen beantwoord in een video die je toevoegt aan de hoogtepunten op je account.

2. Wie is de nieuwe slimste mens ter wereld?

Draai de rollen een keer om en stel je doelpubliek vragen over je producten of diensten via een poll of een kleine quiz. Voor je volgers is het een kleine moeite om te antwoorden op je poll, maar het vormt wel een wereld van verschil voor je merk.

De hoge mate van engagement met deze Instagram stories zorgen ervoor dat je volgers je merk beter leren kennen.

3. Promoot je producten en diensten

Vergeet af en toe niet je producten en diensten in de kijker te zetten. Je hebt twee manieren om dit te doen. Enerzijds heb je de optie om je producten heel letterlijk te verkopen aan je volgers. Dan maak je best gebruik van een swipe-up functie. Als mensen op je story omhoog swipen komen ze terecht op de productpagina van je website.

Anderzijds kan je het promoten van je producten of diensten heel mooi aankleden. Benut de kans om leuke beelden te tonen van je producten of diensten in de juiste context.

Verkoop je bijvoorbeeld sausjes voor bij het barbecueën? Toon dan leuke beelden van mensen die aan het barbecueën zijn. Je sausjes verwerk je subtiel in de foto’s.

Daarbovenop zijn Instagram stories een heel goede manier om deals en kortingen aan te kondigen. Je houdt je volgers eenvoudig op de hoogte van de voortgang van je actie. Je hebt ook de optie om een aftelklok toe te voegen aan je stories. Dit is een leuke manier om je volgers eraan te herinneren dat je actie op zijn einde loopt.

4. Hou een Instagram takeover

Een Instagram takeover is een geweldige manier om je merk in de kijker te zetten, maar ook vooral om te bouwen aan die relatie met je volgers.

Laat één van je werknemers voor een dag het roer overnemen. Dit is een uitgelezen kans om de menselijke kant van je merk in de verf te zetten. Je werknemer gunt je volgers een kijkje achter de schermen. Zo hebben je volgers een beeld van hoe het er bij jou op kantoor aan toegaat.

Wil je nog een stapje verder gaan? Geef je Instagram dan uit handen voor een dag aan één van je trouwe klanten. Via deze weg bouw je vertrouwen op met je doelpubliek. Het is helemaal compleet als je klant toont hoe je producten of diensten positief bijdragen aan zijn/haar dagdagelijkse leven.

5. Show je content

Heb je een leuk stuk van content gemaakt? Pronk er dan mee op je stories! Je Instagram stories zijn de snelste weg voor het bereiken van je volgers. Het biedt daarnaast de perfecte mogelijkheid om je volgers te prikkelen om je content te lezen of te bekijken.

6. Durf live te gaan

Al je volgers ontvangen een melding wanneer je live gaat. De kans dat heel wat van je volgers even komen piepen bij je live sessie is groot. Via een live sessie heb je de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer in gesprek te treden met je volgers.

Je kan live gaan om een aantal vragen van klanten te beantwoorden. Wat ook leuk is om even snel live te gaan als je een nieuwe lading van je producten hebt ontvangen om je doelpubliek warm te maken.

Er zijn heel veel redenen waarom je live kan gaan op Instagram. Zorg er enkel en alleen wel voor dat er altijd een reden is. Anders is dit niet aangenaam voor je volgers.

7. Vier je overwinningen

Vier altijd je overwinningen, hoe klein of groot deze ook mogen zijn. Daarbovenop is het ook een goede manier om te tonen aan je doelpubliek wat je producten of diensten voor hen kunnen betekenen.

8. Prikkel je volgers

Zit er een nieuwe product lancering aan te komen? Prikkel je volgers via je Instagram stories voor je nieuw product. Op deze manier zorg je er ook voor dat je volgers de eerste zijn die deze nieuwe informatie ontvangen. Dit heeft op zijn beurt dan weer positieve gevolgen voor de relatie met je volgers.

Blijf je volgers prikkelen door geregeld een nieuwe story te plaatsen waarbij je gebruik maakt van een aftelklok. Zo creëer je een hype rond hetgeen je wilt lanceren voordat het er goed en wel is.

Wil jij graag Instagram stories die vertrouwen uitstralen naar je volgers toe?