Skip to main content

 

Als grafisch ontwerper weet je dat het vinden van kwaliteitsvolle foto’s essentieel is voor het creëren van aantrekkelijke ontwerpen. Gelukkig zijn er tal van websites die gratis auteursrechtelijke foto’s aanbieden, waardoor je de perfecte foto kunt vinden zonder je bankrekening te hoeven plunderen. Hier zijn onze top aanbevolen websites voor gratis auteursrechtelijke foto’s:Unsplash

Unsplash is een van de meest populaire bronnen voor gratis hoogwaardige foto’s. Met duizenden afbeeldingen in verschillende categorieën, biedt Unsplash een schat aan visueel materiaal voor elk ontwerpproject.

Pexels

Pexels is een andere geweldige bron voor gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit. Met een uitgebreide bibliotheek van afbeeldingen en zoekopties op basis van thema’s en kleuren, maakt Pexels het vinden van de perfecte foto een fluitje van een cent.

Pixabay

Pixabay biedt een enorme collectie van meer dan 1,8 miljoen gratis foto’s, illustraties en vectorafbeeldingen. Met een gebruiksvriendelijke zoekfunctie en verschillende downloadformaten, is Pixabay een favoriet onder ontwerpers.

Burst by Shopify

Burst is een verzameling van gratis stockfoto’s die wordt aangeboden door Shopify. Met een focus op e-commerce en zakelijke afbeeldingen, is Burst een uitstekende bron voor ondernemers en webwinkeliers.

Freepik

Freepik biedt een uitgebreide verzameling van gratis vectorafbeeldingen, iconen en stockfoto’s. Met een focus op creatieve en veelzijdige grafische bronnen, is Freepik een onmisbare tool voor ontwerpers over de hele wereld.

Of je nu een website, blog, presentatie of grafisch ontwerp maakt, deze websites bieden een schat aan gratis auteursrechtelijke foto’s om je te helpen je creatieve visie tot leven te brengen.


Wil je graag je designwerk outsourcen? 

Vraag hier je aanvraag aan!