Skip to main content

Website wireframe laten ontwerpen

Wireframes zijn de blauwdruk voor je website. Ze bepalen hoe je website eruitziet en hoe de structuur ervan tot stand komt. Hoewel de naam misschien een star ontwerp suggereert dat niet erg flexibel is, kunnen wireframes in feite zeer kneedbaar zijn. Zolang je maar weet hoe je ermee moet werken!

Wil je graag je website wireframe laten ontwerpen bij Simba Service?

Via ons platform vraag je heel eenvoudig grafisch werk aan. Je hebt oneindig veel mogelijkheden van zaken die je kan aanvragen, bekijk zeker onze scope of service. Je staat rechtstreeks in contact met jouw vast team van grafisch ontwerpers.  Wanneer je iets aanvraagt heb je binnen de 48 of 72 uur een ontwerp in je mailbox.

Als kers op de taart zijn de designs (inclusief bronbestanden) volledig van jou nadat we deze hebben doorgestuurd!

Ontwerpen van wireframes

Schets het wireframe

Een wireframe is een visuele gids die je helpt bij het plannen van de lay-out van je website. Het wordt gebruikt om de inhoud te organiseren en geeft je een idee van hoe je website eruit zal zien als hij klaar is.

Wireframing is belangrijk omdat je hiermee ideeën kunt verkennen zonder creatieve beperkingen, waardoor je gemakkelijk verschillende ontwerpen kunt testen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het investeren van tijd of geld in de ontwikkeling.

Houd het eerst en vooral eenvoudig. Het ontwerpproces begint met een eenvoudige lay-out. Gebruik een raster om je inhoud te organiseren en zorg ervoor dat alles goed is uitgelijnd. 

Voeg meer details toe

Nu je een goed wireframe hebt, is het tijd om meer details toe te voegen. Daarvoor moet je meer tekst en afbeeldingen toevoegen. Je kan ook links en knoppen toevoegen. Tot slot kan je je inhoud zoals blogberichten of social media posts toevoegen aan je site. Nu we ons wireframe klaar hebben, gaan we verder met het maken van de eigenlijke website!

Kies de juiste kleuren

De juiste kleuren kunnen je website helpen opvallen, maar ze spelen ook een belangrijke rol in de algemene gebruikerservaring. Als het gaat om kleur, zijn er verschillende dingen die je in gedachten moet houden:

  • Gebruik kleuren die je merk weerspiegelen. Het is belangrijk dat de gebruikte kleuren op een site overeenkomen met het beoogde doel en publiek. Als je bijvoorbeeld een site maakt voor kinderspeelgoed en spelletjes, zijn heldere primaire kleuren waarschijnlijk het beste, omdat die meer de aandacht trekken dan gedempte of neutrale tinten. Aan de andere kant, als je een financiële site ontwerpt voor volwassenen die hun geld verstandig willen investeren (en die niet geïnteresseerd zijn in spelletjes), dan zijn donkere blauw- en grijstinten wellicht beter geschikt om betrouwbaarheid en professionaliteit over te brengen en toch goed leesbaar te blijven.

 

  • Gebruik waar mogelijk contrasterende tinten zodat tekst gemakkelijk kan worden gelezen door gebruikers met visuele beperkingen zoals staar of maculadegeneratie. Men zou bijvoorbeeld zwarte tekst op een witte achtergrond kunnen gebruiken in plaats van omgekeerd, omdat dit het voor mensen met deze aandoeningen gemakkelijker maakt om snel door webpagina’s te scannen zonder zich zorgen te maken dat zij iets belangrijks missen!

 

  • Gebruik sterke primaire kleuren spaarzaam om kijkers niet te overweldigen met te veel prikkels in een keer – dit geldt vooral bij het ontwerpen van websites die voornamelijk bedoeld zijn voor entertainment doeleinden zoals gaming sites waar de meeste pagina’s waarschijnlijk een soort van artwork zullen bevatten, maar slechts een logo afbeelding per pagina in plaats van meerdere zoals die gevonden in Facebook-pagina’s die speciaal zijn ontworpen omdat ze maximale marketingpotentieel nodig hebben.

Gebruik afbeeldingen spaarzaam

Afbeeldingen zijn nuttig om een boodschap over te brengen en kunnen worden gebruikt om tekst te onderbreken. Ze moeten echter spaarzaam worden gebruikt, omdat ze kunnen afleiden van de hoofdinhoud van je website.

Foto’s mogen niet als decoratie worden gebruikt!

Een wireframe is de blauwdruk van je website. Het definieert hoe je website eruit ziet en hoe de structuur ervan is gemaakt.

Een wireframe is de blauwdruk van je website. Het definieert hoe je website eruit ziet en hoe de structuur ervan tot stand komt. Met een goed wireframe schetst je niet alleen een ruw idee, maar kan je testen of een ontwerpconcept goed zal werken, voordat je tijd en middelen steekt in de bouw ervan.

 

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om te begrijpen hoe je een wireframe maakt. Een wireframe is de blauwdruk voor je website. Het definieert hoe je website eruit ziet en hoe de structuur ervan tot stand komt. Het is belangrijk dat je goed begrijpt wat het inhoudt, zodat je snel aan de slag kunt met het maken ervan! 

Wil jij je wireframe laten maken bij Simba Service? Neem dan hier contact met ons op!