Skip to main content

Je huisstijl is de visualisatie van je bedrijf

Je huisstijl ontwerpen is het proces van het creëren van een identiteit voor je bedrijf. Het gaat om het creëren van een naam, logo en andere beelden die je bedrijf vertegenwoordigen. Wanneer je deze dingen samen creëert (en consequent gebruikt), helpt het klanten je bedrijf te herkennen en je te onderscheiden van concurrenten. Je huisstijl is de visualisatie van je bedrijf.

De naam van je merk

Je huisstijl start met je merknaam. Een merknaam is de hoeksteen van de identiteit van je bedrijf. Het is waarnaar mensen zullen verwijzen als ze aan jouw bedrijf denken, dus het is belangrijk om er een te kiezen die je goed vertegenwoordigt en die gedenkwaardig is.

Denk bij het bedenken van ideeën na over wat je bedrijf uitmaakt en hoe je wilt dat andere mensen het zien:

  • Wat zijn de kleuren die de cultuur van je organisatie het beste vertegenwoordigen?
  • Welk gevoel wil je dat klanten associëren met zowel het product of de dienst die je bedrijf aanbiedt als met de werknemers?
  • Zijn er woorden of zinnen die deze kwaliteiten overbrengen, al is het maar subliminaal?

Het logo van je merk en hoe het te gebruiken

Je logo is het belangrijkste element van je merk. Het moet eenvoudig, herkenbaar en consistent zijn in alle marketingmaterialen. Je logo moet worden gebruikt op je website, social media-profielen, visitekaartjes en andere huisstijlitems.

De lettertypes van je merk, zowel online als offline.

Lettertypes zijn belangrijk omdat ze een boodschap, een gevoel, een stijl en een houding kunnen overbrengen. Het is belangrijk om het juiste lettertype voor je merk te kiezen, omdat het helpt bij het creëren van de persoonlijkheid van je bedrijf. Het lettertype van je website of logo maakt deel uit van je huisstijl en moet consequent worden gebruikt in al het promotiemateriaal.

De stijl van foto’s die je inzet bij je merk.

Als je een merk hebt, moet je consistent zijn in de toepassing ervan. Als je foto’s gaat gebruiken, moeten je foto’s consistent zijn met je merk. Neem de tijd om afbeeldingen van hoge kwaliteit te vinden of huur een fotograaf in die je kan helpen. Zorg ervoor dat ze relevant zijn voor wat je bedrijf doet en waar het werkt!

Bijvoorbeeld, als je bedrijf draait om social media marketing, dan zal iemand die door New York City loopt en selfies van zichzelf neemt niet erg goed werken om klanten aan te moedigen. Maak in plaats daarvan gebruik van gratis stockfoto’s of huur een ervaren fotograaf in (je wilt ten minste twee foto’s vanuit verschillende hoeken).

Er zijn veel elementen te beheren wanneer je een huisstijl creëert

Er zijn veel elementen die moeten beheerd worden wanneer je een huisstijl creëert. Je moet rekening houden met:

  • De naam van je merk en hoe die wordt gebruikt.
  • Het logo of symbool dat het bedrijf vertegenwoordigt en hoe het wordt gebruikt.
  • De lettertypes die worden gebruikt in alle tekst op je website, visitekaartjes en ander marketingmateriaal (inclusief posts op sociale media).
  • Pictogrammen voor de website en social media accounts van je merk die te vinden zijn op plaatsen als Facebook News Feeds, Instagram Stories, enz.
  • De vormen van afbeeldingen die het bedrijf vertegenwoordigen op zowel de website als eventueel drukwerk (visitekaartjes).
  • En tot slot moeten foto’s met zorg worden gecureerd. Deze kunnen variëren van lifestyle shots van werknemers die producten in hun dagelijks leven gebruiken of professionele portretten die door een ervaren fotograaf zijn genomen.

Je bent niet de enige die een huisstijl beheert. Het belangrijkste is dat deze uniek en snel herkenbaar is. Denk maar aan die van de Zeeman, Zara of Mc Donald’s. Je bent niet de enige die een huisstijl beheert. Het belangrijkste is dat deze uniek en snel herkenbaar is. Denk maar aan die van de Zeeman, Zara of Mc Donald’s. 

Je kan ook steeds je poster laten ontwerpen bij Simba Service. Vraag hier je aanvraag aan!