Skip to main content

Wanneer je een bestand wilt opslagen krijg je verschillende opties voorgeschoteld. We leggen je uit welke je best kan gebruiken in verschillende situaties.

.PSD

Dit is het standaard opslagtype voor Photoshop bestanden, je hoeft het daarom niet te gebruiken voor alle type bestanden. Een PSD bestand zal je layers opslagen samen met alle andere informatie van je afbeeldingen. Zo kan je later gemakkelijk de bestanden bewerken. Dit type bestanden zijn zo gemaakt zodat je ze kan openen in Photoshop, dus als je het bestand met iemand anders wilt delen kan je best een kopie opslagen in een algemeen formaat zoals JPEG.

Algemene formaten

Je kan bestanden opslagen in verschillende typen van algemene formaten zoals JPEG en PNG. Deze formaten kunnen bekeken worden op bijna elke computer of mobiele apparatuur. Het maakt de bestanden dus gemakkelijk om te delen met anderen. Let op, in tegenstelling tot PSD bestanden zijn deze indelingen echter niet zo handig als je van plan bent het bestand te blijven bewerken, dit omdat ze geen informatie van een layer kunnen bijhouden.

Opslaan voor web

Als je van plan bent om je afbeelding te uploaden op het web, zoals een blog of website, dan is de ‘opslaan voor web’ optie de beste keuze. Deze tool geeft je de mogelijkheid om afbeeldingen op te slagen die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op het web, wat het dus ook gemakkelijk maakt de afbeeldingen online te downloaden. Opslaan voor web biedt ook nog enkele interessante features waarin je onder andere de mogelijkheid krijgt de grootte van de afbeelding te wijzigen.

Nog meer vragen over Photoshop? Onze specialisten helpen je graag verder!

Leave a Reply